Circuit Istanbul

5 zile Paște 2023

 
Transport cu autocarul
Period 07.03 - 11.03.2023
269 euro
de la
 
269
tarif / persoana

Singurul oraș din lume construit pe două continente, Istanbul are un farmec aparte. Un oraș al contrastelor, care își surprinde de fiecare dată turiștii atât prin istoria sa cât și prin arhitectura clădirilor și spiritul său autentic și oriental.

ITINERARIU

Ziua 1 | 31.05/01.06.2023: Bacău - București - Edirne - Istanbul (960 km)

Întâlnire cu însoțitorul de grup în Bacău ora 22:00 de la stadionul Municipal, pentru îmbarcare în autocar și plecare spre Istanbul. Constantinopol, cum i-a fost denumirea oficială până în anii 1928, este un megalopolis, cu o populație de peste 20 de milioane de locuitori, principalul centru economic, cultural și comercial din țară, având totodată și cel mai mare port. Cu o istorie zbuciumata și încărcată de evenimente, fosta capitala a Turciei promite să ne răsfețe cu povești, obiective minunate și mâncăruri delicioase. Sosire în Istanbul și dupa formalitățile de cazare, timp liber pentru acomodare. Apoi, mergem la pas pe urmele fascinantei povești de iubire dintre inegalabilul sultan Soliman Magnificul și frumoasa odaliscă Hurem, cea care i-a devenit soție și a schimbat destinul unui imperiu. Prin urmare, o să ajungem la moscheea Suleymaniye. De aici, pornim agale spre celebrul Bazar Egiptean cunoscut și sub numele de Bazarul de Mirodenii. Pentru cei care doresc, opțional, le propunem o călătorie inedită cu autocarul prin fosta capitală a Imperiului Otoman – Istanbulul văzut noaptea - în care ne vom pierde pe străzile fascinantei metropole, vom traversa Bosforul și vom ajunge până la un punct de belvedere aflat pe dealul Ceamlika de pe malul asiatic. Cazare hotel 4* Istanbul.

Ziua 2 | 02.06.2023: Sutanahmet & Croazieră pe Bosfor

Dedicăm întreaga zi vizitării metropolei care se întinde pe 2 continente: vechiul Hipodrom, Moscheea Albastră, Biserica Sfânta Sofia și Palatul Topkapi – fosta reședință a sultanilor otomani timp de circa 400 de ani, construit de Mahomed al II-lea, cuceritorul Constantinopolului - (Palatul, Haremul Sultanului) și vizitarea Bazilicii Cisterna – palatul scufundat de la Ayia Sofia, construit în timpul împăratului Justinian I.

Urmează după-amiaza cu program liber pentru Grand Bazaar – una dintre cele mai mari și mai vechi piețe din lume, considerat cel mai vizitat obiectiv turistic din țară (aprox 91 de milioane de vizitatori). Marele Bazar din capitala culturală turcă Istanbul este una dintre cele mai mari şi mai vechi pieţe acoperite din lume, care cuprinde un total de 61 de străzi acoperite şi peste 3.000 de magazine. În ciuda creşterii constante a mall-urilor moderne din Turcia, Marele Bazar este în continuare cel mai vizitat obiectiv turistic din ţară. În 2014, Marele Bazar a devenit cel mai vizitat obiectiv turistic din întreaga lume. Anual are peste 91 de milioane de vizitatori. Marele Bazar a fost creat din ordinul sultanului Mehmet al II-lea în iarna anului 1455, la scurt timp după cucerirea Istanbulului de către otomani (1453). La început, în Marele Bazar se comercializau numai textile şi de aceea a fost numit Cevahir Bedestan sau „Bedesten de Gems”, cuvântul „Bedesten” în persană însemnând „bazarul vânzătorilor de pânză”. Ca structură, Bazarul a fost construit din cărămidă şi lemn cu arcade mari boltite, iar pereţii erau ornamentaţi cu tencuieli pe cărămizi sau piatră. Câţiva ani mai târziu, sultanul Mehmet al II-lea a mai ordonat construcţia unei alte pieţe acoperite numită „Sandal Bedesten”. Numele vine de la un fel de fir ţesut în Bursa, care are culoarea lemnului de santal. Sandal Bedesten este acum a doua cea mai veche clădire în Marele Bazar. Peste un timp, textilele pentru comerţ au fost mutate la Sandal Bedesten, iar Cevahir Bedesten a fost rezervat pentru comerţul cu bunuri de lux. Opțional, vă invităm într-o Croazieră pe Bosfor unde vom afla câteva dintre poveștile pe care doar valurile ni le pot spune și dacă suntem norocoși, vom naviga însoțiți de delfini.

Ziua 3 | 03.06.2023: Palatul Dolmabahce, Turnul Galata & Patriarhia Ecumenică din Istanbul

După micul dejun vom vizita Palatul Dolmabahce – comoara sultanilor, cea mai mare și luxoasă reședință din Turcia, situată pe malul Bosforului, simbol al opulenței orientale a celor 6 sultani care l-au locuit, combinată cu rafinamentul occidental. Construit pentru sultanul Abdulmecit, care mută reședința de la Topkapi la noul palat, acesta îmbină mai degrabă multe elemente franceze (Versailles) și austriece (Schonbrunn), decat cele din 1001 de nopți, semn al dorinței noilor sultani de apropiere de Occident.

Recomandăm escaladarea Turnului Galata pentru a vă bucura de o panoramă de 360 grade asupra orașului construit de Genovezi în locul fostului far bizantin în anul 1348, acesta având inițial denumirea de Turnul lui Cristos, denumire care se păstrează până la cucerirea Constantinopolului. Timp liber pentru shopping pe celebra stradă Istiklal Caddesi zona pietonală, plină de magazine de firmă și restaurante cu specific, în care pe lângă delicioasele preparate, putem servi și o cafea turcească. Istiklal Caddesi sau Bulevardul Independenței este probabil cel mai popular loc pentru plimbări și divertisment de seară în Istanbul. Aceasta este o stradă largă și modernă, înconjurată de case Art Nouveau. Uneori, ai impresia că jumătate din oraș se plimbă de-a lungul Istiklalului într-o zi liberă. Opțional, continuăm programul cu vizitarea și închinarea la Izvorul Tămăduirii și Patriarhia Ecumenică, locuri de profunzime spirituală care au iradiat cultură și spiritualitate pentru mai bine de un mileniu asupra întregii lumi creștine. Spre seară, pentru pasionații de shopping, recomandăm Forum Mall, în incinta căruia găsim și Aquarium-Sea Life, unul dintre cele mai mari din Turcia.

Ziua 4 | 04.06.2023: Taksim & Buyukada - Insula Prinților

În această zi, putem să ne bucurăm de un program liber în care fiecare poate să se piardă în voie pe străzile acestei metropole milenare sau, opțional, poate merge în croaziera pe Marea Marmara la Buyukada. Acest periplu include transport până la port, bilet de vapor, masa de prânz, turul insulei cu trăsura. Insulele Prinților este denumirea dată unui arhipelag de nouă insule din Marea Marmara, situate la distanță de aproximativ 10-15 km de Bosfor și care fac parte din zona asiatică a Istanbulului. Acestea au păstrat această denumire, deoarece, în perioada bizantină, prinții sau alți membri ai familiilor regale erau exilați aici. Astăzi, în Insula Buyukada (Insula Mare) pe care o vom vizita, se află numeroase vile otomane de secolul al XIX-lea, majoritatea case de vacanță ale turcilor înstăriți, dar și ale unor personalități ale Turciei (scriitori, filosofi, artiști). Vom realiza un tur al insulei, plimbându-ne cu trăsura printre vilele luxoase din lemn, iar, apoi, vom avea timp liber pentru suveniruri, fotografii și pentru a servi masa de prânz (inclusă). După-amiaza, întoarcere la hotel.

Ziua 5 | 05.06.2023: Istanbul - Edirne - Bacău (960 km)

Plecăm din Istanbul și ne oprim în Edirne, unde vizităm Moscheea Selimiye, celebră pentru cele 4 minarete, inclusă în patrimoniul UNESCO, apoi facem ultimele cumpărături la Bazarul din Edirne. Moscheea Selimiye a fost construită în secolul al XVI-lea în Edirne, capitala Imperiului Otoman, înainte de cucerirea Istanbulului, de către un creator genial, marele arhitect (Mimar) Sinan cunoscut în întreaga lume. Piatra de temelie a moscheii și palatului Selimiye a fost pusa de sultanul Selim al II-lea. Datorită excelenței tehnice, dimensiunilor și valorii estetice moscheea a fost considerată drept una dintre cele mai glorioase construcții nu numai în perioada în care a fost construită dar și astăzi. Construcția moscheii care își uimește vizitatorii cu arhitectura sa magnifică a început în 1568 și a fost finalizată în 1575 datorită eforturilor a aproximativ 15000 de persoane. Impunătoarea construcție este vizibila de la mari distanțe însă adevărata sa splendoare se află în interior. Mimar Sinan, care a lăsat opere splendide de artă în istoria mondială a arhitecturii, considera această moschee drept apogeul activității sale. Cele mai bune exemple de piatră, marmură, lemn, sidef, ceramică au fost folosite în designul interior. Designul cupolei,curții, bibliotecii, și al medreselor reprezintă un exemplu unic de artă. Sosire în Bucuresti/Bacău în funcție de trafic și formalitățile vamale.

SERVICII INCLUSE:

• Transport cu autocar licențiat;

• 4 nopți cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*;

• Ghid-însoțitor din partea agenției.

SERVICII NEINCLUSE:

Taxa TURSAB și ghizi locali: 15€/pers.;

Transportul local (metrou sau troleibuz);

Taxe de intrare la obiectivele turistice și nici ghizii locali pentru acestea;

Taxe hoteliere (se achită direct de turist la recepția hotelurilor).

EXCURSII OPTIONALE

Istanbul by Night: 15€/pers.;

Croazieră pe Bosfor: 20€/pers.;

Izvorul Tămăduirii și Patriarhia Ecumenică din Istanbul: 15€/pers.;

Buyukada – Insulele Prinților: 40€/pers.

Seară turcească: 35€/pers.

CONDITII FINANCIARE

TARIF FLEXI

TERMENE DE PLATA:

- 30% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;

- 30% din pretul pachetului turistic, in intervalul cuprins intre ziua 3 de la data inscrierii turistului si 45 zile inaintea plecarii;

- 40% din pretul pachetului turistic, cu minimum 21 zile inainte de plecare.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

- Anulare gratuita, daca renuntarea se face cu 30 zile inainte de plecare;

- 50% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face in intervalul 30-21 zile inainte de plecare;

- 100% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face cu cel putin 20 zile inainte de plecare.

TARIF EARLY BOOKING

TERMEN DE PLATA:

- 50% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;

- 50% din pretul pachetului turistic pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei (1 Martie 2023).

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

- 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei (1 Martie 2023);

- 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face dupa expirarea termenului de valabilitate a ofertei (1 Martie 2023).

Nota:

Procentul aferent primei plati se va calcula in functie de momenul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita intregral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, tour-operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalitatilor mentionate in programul turistic / contract.

Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii.

La circuitele cu avionul, din momentul emiterii biletului de avion, costul acestuia devine nerambursabil.

Programul circuitului poate suferi modificari in functie de anumiti factori independenti de agentia organizatoare si conform legislatiei privind comercializarea serviciilor turistice - OG 2/2018. (forta majora, conditii meteo, trafic, program obiective turistice modificate, etc.)

Rezervati acum

Trebuie sa va dati acordul pentru prelucrarea datelor personale.