Excursie Școlară - 3 zile
Maramureșul va fi pentru o saptamână plaiul cu flori și distracție pentru curajoșii aventurieri! Situată în nordul României, aproape de granița, zona este pregatită să ne încânte și să ne taie respirația cu peisajele rupte din basme. Maramureşul este regiunea în care folclorul autentic încă se păstrează. O vizită în această regiune este ca o călătorie în timp. O călătorie plină de semnificaţii, de culoare pentru a descoperi un stil de viaţă autentic.
Vizită Atelierul de încondeiat ouă şi muzeul internaţional al ouălor încondeiate – Vama. Muzeul Oului din Vama este cel mai mare muzeu de acest gen din România, fiind unic prin modul de organizare şi prin valoarea exponatelor. Muzeul, întins pe o suprafață de 800 metrii pătrați reuneşte peste 11.000 de ouă, atât din Bucovina, cât şi ouă de pe toate meridianele lumii. Dintre acestea, aproximativ 3500 de ouă de diverse dimensiuni, lucrate în tehnici şi stiluri diferite, provin din 82 de ţări de pe toate cele 5 continente.
Vizită: Moara lui Mecleș - Comuna Săcel din judeţul Maramureş, deţine cea mai veche moară din Romania. Aici trei generaţii de morari au făcut să funcţioneze ultima moară pe apă de pe râul Iza. Datând de la mijlocul secolului al XIX-lea, moara este moștenirea familiei Mecleș. Moara a aparținut unor evrei care au vândut-o bătrânului Mecleș, Oamenii vin la moara lui Dănilă şi de la 50 de km să macine porumb şi grâu. Este sigura moară pe apă funcţională din zonă.
Mănăstirea Bârsana - Biserica mănăstirii Bârsana este una din cele mai înalte biserici de lemn din România, având 57 m înălțime. Tot la Bârsana se găsește o a doua biserică care face parte din patrimoniul mondial UNESCO.
* Popas în funcţie de necesităţi, respectiv gustare.
Cazare Pensiunea Lăcrămioara 3*, Săcel sau similar.
Vizita: “Muzeul Țărăncii Române” din Dragomirești, Maramureș este singurul muzeu din țară închinat țărăncii române. Aici puteți afla cum munceau și se gospodăreau: mama bună, mama sau sora și tot aici veți auzi cele mai fantastice povești, mituri și legende locale maramureșene. Vi le povestește, ca nimeni alta, Maria Zubașcu, cel mai autentic ghid pe care îl veți întâlni vreodată.
Vizită: Muzeul Satului Maramuresean în aer liber
Muzeul Satului Maramureșean este un obiectiv turistic situat în orașul Sighetu Marmației, județul Maramureș, deschis în anul 1981, care grupează, în principal, o colecție de case specifice zonei Maramureșului. Muzeul cuprinde peste 30 de gospodării, unele mobilate complet cu piesele originale. Casele și gospodăriile conservate, sunt grupate pe principalele subzone ale Maramureșului istoric: Cosău-Mara și Iza Inferioară până la Strâmtura, Iza Mijlocie, Vișeu-Borșa, subzona Tisei și bazinul Ruscovei. Pe lângă gospodăriile românești au mai fost reconstruite o locuință ucraineană, una maghiară și doua case evreiești (în interiorul uneia fiind amenajată o sinagogă sătească).
Cimitirul Vesel de la Săpânța - Cimitirul Vesel este un cimitir din localitatea Săpânța, județul Maramureș, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanțe umoristice, persoanele respective. Ineditul acestui cimitir este diferențierea față de cultura populară, care consideră moartea ca un eveniment trist. S-a făcut ipoteza că Stan Ioan Pătraș s-ar fi inspirat din cultura dacilor, despre care, de la Ovid Densușianu încoace, se predă că socoteau moartea ca un eveniment vesel.
Mănăstirea Săpânța – Peri (cea mai înaltă construcție de lemn din Europa), Cu înălțimea de 78 de metri, biserica Mănăstirii de la Săpânța-Peri este posibil să fie cea mai înaltă biserică de lemn din Lume. Crucea are 7 metri și a fost învelită cu 4 kg de aur; biserica este placată cu 8,5 kg de aur. Câteva măicuțe își duc zilele la acest edificiu.
Cascada Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de Nord-Est a Munților Rodnei. Apa adunată într-un circ glaciar se scurge peste un abrupt calcaros numit ˝Podul Cailor˝, în mai multe trepte, rezultând cea mai mare cascadă din România. Se află la altitudinea de 1300 m iar căderea de apă este de 90 metri. Cascada este accesibilă din mai multe direcții, dinspre Borșa-Complex cu telescaunul, sau pe jos, sau dinspre zonele mai înalte ale Munților Rodnei.
Tariful este calculat pentru minim 45 persoane plătitoare!
Programul excursiei este individualizat și realizat doar pentru prezentul grup, obiectivul fiind acela de îmbinare a activiăților recreative ale elevilor cu cele educative și respectând clasificările specificate. Programul poate suferi modificări în funcție de anumiți factori independenți de agenția organizatoare (forta majora, condiții meteo, trafic, program obiective turistice modificate etc.).
Nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice sau activitatile optionale! Tariful este calculat pentru minim 45 persoane plătitoare!