PELERINAJ ISRAEL 2023 (Pret special de Early Booking pana pe 09 Ianuarie 2023)

Pelerin în Țara Sfântă cu Avionul

 
Transport cu avionul
Plecare din Bucuresti cu transfer din Bacau 09 - 14.02.2023
749 euro
de la
799
749
tarif / persoana

Unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale creştinătăţii, Biserica Sfântului Mormânt sau Biserica Invierii Domnului, din Ierusalim, este una dintre cele mai vizitate destinaţii de pe harta creştinătăţii. Acest locaș de cult este o construcţie impresionantă înălţată în secolul al XI-lea, de cruciaţi, în locul altei biserici vechi, zidită de Sfânta Elena în secolul IV, în Ierusalim. Biserica adăposteşte Muntele Golgota şi Mormântul Domnului Iisus Hristos; dar şi peştera unde Sfânta împărăteasă Elena a descoperit Crucea Domnului.

 

ITINERARIU

Ziua 1 | 09.02.2023: București – Tel Aviv - Betlehem

Prezentare în Aeroportul București OTOPENI pentru zbor București-Tel Aviv. Decolare din București cu destinația Tel- Aviv, sosire pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Ajunși în Tel Aviv, după formalitățile vamale ne îndreptăm spre Betlehem pentru cazare.

Ziua 2 | 10.02.2023: Bethleem – Mănăstirea Sf. Sava – Ein Karem 

După micul dejun vom vizita Biserica Ortodoxă a Nașterii Domnului din Bethleem, ce adăpostește Peștera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemita” sau “Apărătoarea Bethleemului”. La aproximativ 500m se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiției, s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să părăsească Betleemul și să fugă în Egipt. După aceea mergem în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie cu Peștera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma și Damian. De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile către Mănăstirea Sf. Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaștele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea și locul unde s-a nevoit Sf. Sava). Revenim în Bethleem pentru a vizita Biserica Câmpul Păstorilor, locul unde innoptau păstorii, în noaptea în care s-a născut Pruncul Iisus Hristos. Continuăm cu vizita la Biserica Sf. Nicolae. Deplasare la Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vizităm Biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare Om născut dintr-o femeie” și Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul întâlnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Ziua 3 | 11.02.2023: Ierusalim – Muntele Măslinilor – Muntele Sion – Via Dolorosa

După micul dejun vom merge în Ierusalim, numit și Orașul Păcii, pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălțării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Mântuitorul i-a învățat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa de pocăință a celor din Cetatea Sfânta dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Națiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului unde vom cobora cele 48 de trepte până la Mormântul Fecioarei Maria și Grota Trădării, grotă unde a fost închis Iisus înainte de judecată. Intrăm în Cetatea Sfânta a Ierusalimului pe poartă Sf. Ștefan și parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Așezământul Românesc de la Ierusalim.

După aceea ne vom îndrepta Muntele Sion unde se află Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foișorul „Cina cea de Taină” (locul primei biserici creștine din lume) și Mormântul Sfântului Prooroc și Psalmist David. Vizită în zona evreiască a Sfintei Cetăți la Zidul Plângerii. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Ziua 4 | 12.02.2023: Ierihon– Marea Moartă – Hozeva - Râul Iordan

Mic dejun. Ne deplasăm către Ierihon, de unde vom avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Situat la nord-est de Ierusalim la circa 40 de km, Ierihonul, cel mai vechi oraș din lume, se află la cea mai joasă altitudine, aproximativ 250 m sub nivelul mării. Aici vedem Biserica Dudul lui Zaheu. Ne îndreptăm spre Qumran, unde vom merge la un magazin de produse cosmetice pe bază de săruri de la Marea Moartă, dar înainte vom face un scurt dar relaxant popas la Marea Moartă – lipsită de viață și situată în cel mai jos punct al lumii -420 m. sub oceanul planetar.

Apoi vom merge către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe ale cărei baze au fost puse de Sfinții Ioachim și Ana, fiind locul unde cei doi sfinți s-au rugat pentru dăruirea unui prunc. Inițial, biserica mănăstirii era închinată Maicii Domnului. Astăzi, însă, după reconstruiri și renașteri, biserica poartă drept hram pe Sfântul Gheorghe Hozevitul și pe Sfântul Ioan Iacob de la Neamț.

Tot în mănăstire se află și peștera unde a trăit mulți ani Proorocul Ilie.Urcăm pe valea Iordanului cu oprire la răul Iordan – locul adevărat al botezului lui Iisus, unde este amenajat pentru binecuvântarea credincioșilor în apele Râului Iordan. Seară cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth.

Ziua 5 | 13.02.2023: Cana Galileii – Nazareth – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum

Mic dejun. Ne începem ziua cu o vizită la Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei în vin; continuăm cu orașul Nazareth, situat în partea nordică a Israelului, descris ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictată de frații Moroșanu în 1977, apoi vom merge către Biserica Catolică Buna-Vestire în incinta căreia se află grota în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că Îl va naște pe Iisus. Ne îndreptăm spre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Față a Domnului. Continuăm cu Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica ce fost construită pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a ținut predică despre fericiri. Muntele se înalță la 175 m deasupra nivelului Mării Galileii, dar totodată este la 35m. sub nivelul Mării Mediterane. Opțional, se poate face o frumoasă și relaxantă croazieră pe Marea Galilei, așa cum era pe vremea Mântuitorului. Vom merge către Capernaum, orașul cel mai iubit de către Mântuitorul și unde a săvârșit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea ruinele Sinagogii și a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. La mică distanță se află Tabgha – loc ce amintește de minunea înmulțirii a 5 pâini și 2 pești și hrănirea a peste 5000 de oameni. Cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth.

Ziua 6 | 14.02.2023: Haifa – Tel Aviv - București

Mic dejun. Coborâm pe coasta Mării Mediterane pe urmele Sf. Petru până la Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat și de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. Ajungem în orașul Haifa unde vedem panoramic frumoasele grădini suspendate Bahai și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul).

Ajungem în Tel Aviv, cel mai modern oraș din Israel, denumit și „Orașul primăverii” unde facem un un tur și avem timp liber pentru ultimele suveniruri.

 

În cursul serii ne îndreptăm către Aeroportul din Ben Gurion pentru formalitățile vamale și îmbarcare pentru zborul de București.

SERVICII INCLUSE:

•Bilet avion București – Tel Aviv - București;

•Taxe de aeroport;

•5 nopți cazare cu demipensiunela hoteluri de 3* și 4*;

•Taxele de intrare la obiectivele incluse în program;

•Transport autocar/minibus local modern dotat cu aer condiționat;

•Preot-însoțitor din partea agenției;

•Ghid local vorbitor de limbă română.

SERVICII NEINCLUSE:

•Transfer Bacău – Aeroport Otopeni și retur: 50€/pers.;

•Bacșis șoferi și ghizi locali:5€ / pers / zi(se achită obligatoriu către ghidul israelian);

•Asigurarea storno & medicală (se recomandă);

•Băuturi la mese

•Alte mese decât cele menționate;

•Taxe de intrare la obiectivele turistice și nici ghizii locali pentru acestea;

•Taxe hoteliere (se achită direct de turist la recepția hotelurilor).

CONDITII FINANCIARE

TARIF FLEXI

TERMENE DE PLATA:

- 30% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;

- 30% din pretul pachetului turistic, in intervalul cuprins intre ziua 3 de la data inscrierii turistului si 45 zile inaintea plecarii;

- 40% din pretul pachetului turistic, cu minimum 21 zile inainte de plecare.

 

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

- Anulare gratuita, daca renuntarea se face cu 30 zile inainte de plecare;

- 50% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face in intervalul 30-21 zile inainte de plecare;

- 100% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face cu cel putin 20 zile inainte de plecare.

 

TARIF EARLY BOOKING

TERMEN DE PLATA:

- 50% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;

- 50% din pretul pachetului turistic pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei (9 Ianuarie 2023).

 

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

- 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei (9 Ianuarie 2023);

- 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face dupa expirarea termenului de valabilitate a ofertei (9 Ianuarie 2023).

 

Nota:

Procentul aferent primei plati se va calcula in functie de momenul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita intregral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, tour-operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalitatilor mentionate in programul turistic / contract.

Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii.

La circuitele cu avionul, din momentul emiterii biletului de avion, costul acestuia devine nerambursabil.

Programul circuitului poate suferi modificari in functie de anumiti factori independenti de agentia organizatoare si conform legislatiei privind comercializarea serviciilor turistice - OG 2/2018. (forta majora, conditii meteo, trafic, program obiective turistice modificate, etc.)

Rezervati acum

Trebuie sa va dati acordul pentru prelucrarea datelor personale.