TABĂRĂ DE AVENTURĂ IN GRECIA DE NORD & SEJUR LA MAREA EGEE

TRANSPORT CU AUTOCARUL

 
Transport autocar
Plecare din Bacău (la cerere plecarile pot fi si din alte orase) 28.06 - 06.07.2024
550 euro
de la
 
550
7 nights

                TABARA IN GRECIA

                                                                     Grecia de Nord și sejur la Marea Egee

   În această călătorie avem ocazia să descoperim: Veliko Tarnovo - Meteora -  Atena - Insula Skiathos - Sofia

ITINERARIU

 

Ziua 1 - 2| 28.06.2024 – 29.06.2024:Bacau – Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Veliko Tărnovo – Promahonas – Paralia Katerini – Olimpic Beach.

Călătoria noastră începe la ora 04:00 din Bacau, parcare Stadionul Municipal Bacau. Tranzităm spre Bulgaria prin vama de la Giurgiu. Traversam in Bulgaria si ne indreptam spre  Veliko Târnovo “Orasul Ţarilor”, fosta capitală a Bulgariei Medievale. Orașul pare desprins din cărțile de povești, așa că, decidem să îi explorăm farmecul. Fosta Capitală Bulgară ne întrece toate așteptările: Cetatea Tsarevo domină înălțimile, iar în oraș ne încântă străduțele și casele cu aerul lor medieval. Cafenele și restaurante primitoare ne fac cu ochiul la fiecare colț de stradă. Noi însă avem de văzut Monumentul Asăneștilor, Casa Sarafkina – Muzeul Etnografic, Catedrala din Veliko Tarnovo, Biserica Fortificată a celor 40 de Sfinți Martiri, Biserica Sfinților Petru și Pavel. Și evident, impozanta Cetate Tsarevets. Timpul însă ne obligă să fim mai expeditivi, așa că facem un tur frugal, sperând să mai avem drum pe aici ca să revedem orașul în tihnă. Ne întoarcem la autocar, și continuăm periplul Balcanic. Ne continuăm drumul spre Grecia – Olimpic Beach. Cazare în zona Olimpic Beach, Katerini. Timp de oodihna pana la ora 10:00, Mic dejun. Intrăm în spiritul taberei cu prima activitate, împărțirea pe echipe. Fiecare echipă va avea culori diferite. Tot astăzi fiecare echipă va trebui să își aleagă un căpitan care va coordona toată echipa de-a lungul celor 6 zile. Vom face activitati sportive pe plaja, timp liber la plaja si voie buna. Terminăm această zi pe ritmurile muzicii cu o super discotecă. Cina si Cazare Hotel 2*, Olimpic Beach.

Ziua 3 | 30.06.2024: Excursie in Insula Skiathos – Excursie Optionala.

Mic dejun. Ne indreptam spre portul de la poalele Muntelui Pelion dis de dimineata pentru a incepe aventura noastra pe Mare. Excursia se desfasoara pe mare, in jurul Insulei Skiathos si va da sansa de a admira insula in toata spledoarea acesteia! Vasul paraseste Portul Skiathos in jurul orei 09:45 indreptandu-se catre nordul insulei. Dupa trecerea prin dreptul Pesterii Albastre, se face prima oprire la vestita plaja Lalaria. Aici veti petrece o ora si va veti putea bucura de apele limpezi ale acestei plaje. Urmatoarea oprire va fi în aproximativ 10 minute, la Kastro, vechea capitala a insulei. Timp de o ora si 30 minute veti putea explora fortareata aflata in varful dealului si ruinele vechiului sat locuit pana in 1829. Apoi veti porni spre poalele muntelui Pelion, in satul de pescari Katigheorghi, unde puteti inota sau servi masa de pranz (neinclusa în pret). Dupa-amiaza veti continua sa navigati de-a lungul plajelor Mandraki, Agia Eleni, Banana, Koukounaries, iar la final, in jurul orei 17:30, veti ajunge in Portul Skiathos. Cina si Cazare Hotel 2*, Olimpic Beach.

Ziua 4 | 01.07.2024: Shopping in Thessaloniki – Excursie Optionala.

Mic dejun. Urmam traseul spre orasul Salonic, vom face un tur de oraș unde vom vizita Biserica Sf. Dimitrie (ocrotitorul orașului), Arcul lui Galerius  si apoi ne vom îndrepta spre Turnul Alb (simbolul orașului), îl vom admira, vom face fotografii de grup. Timp liber shopping. Terminăm această zi pe ritmurile muzicii cu o super discotecă. Cina si Cazare Hotel 2*, Olimpic Beach.

Ziua 5 | 02.07.2024: Timp liber de plaja si activitati recreative. Optional activitati sportivr si Seara Greceasca.

Mic dejun. Timp liber de plaja, activitati de inot. Optional Scuba Diving si alte sporturi de apa. Seara va propunem un program artistic traditional grecesc, unde veti putea savura mancarurile si bauturile specifice acestei tari si, mai mult decat atat, dansatorii profesionisti vor fi alaturi de Dvs. pentru a va arata cativa pasi din dansurile traditionale: Sirtaki si Zorba. O petrecere 100% in spirit grecesc! Cazare Hotel 2*, Olimpic Beach.

Ziua 5- 6 | 02.- 03.07.2024: Vizita Atena – Capitala Greciei.

Vom pleca in jurul ore 23:00 catre Atena, va fi un traseu de noapte, dis de dimineata ne vom bucura de frumoasele peisaje si vom admira Acropole, una din minunile lumii renumite si conuscute de întreaga lume, datorită istoriei pe care o vom afla de la ghidul nostru local.  Acropola din Atena este unul dintre cele mai faimoase situri arheologice antice din lume. Situată pe un deal de calcar deasupra Atenei, Acropola a fost locuită încă din timpuri preistorice. De-a lungul secolelor, Acropola a fost multe lucruri: o casă a regilor, o cetate, o casă mitică a zeilor, un centru religios și o atracție turistică. Acropola din Atena - istoric și curiozități despre cea mai cunoscută acropolă din lume. Tur de Oraș. Timp liber. Retur Olimpic Beach.

Ziua 7 | 04.07.2024: Vizita Meteora – Excursie Optionala

Mic dejun. Meteora este unul dintre cele mai mari și cele mai importante complexe de mănăstiri ortodoxe din Grecia, al doilea după Muntele Athos. Cele șase mănăstiri sunt construite pe piloni din piatră naturală, la marginea de nord-vest a Câmpiei Tesaliei în apropierea râului Pinos și Munților Pindului, în centrul Greciei. Vizita Mănăstirea Sf. Ștefan sau Marele Meteor..Cina si Cazare Hotel 2*, Olimpic Beach.

Ziua 8 - 9 | 05- 06.07.2024: Paralia Katerini – Sofia – Giurgiu – Bucuresti – Bacau

Mic dejun.  Ne intoarce in Romania bucurosi si plinis de energie. Antio, ta leme sindoma!...! (La revedere, ne revedem curând...!) Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat şi ne îndreptăm spre ţară. Mai întăi traversăm Bulgaria şi ne oprim pentru o scurtă vizită în capitala acesteia – Sofia. Aici păşim în impunătoarea catedrală Alexandr Nevski, ridicată în stil neobizantin în perioada 1904-1912 pentru a sărbători eliberarea de sub dominația otomană. Cupola are o înălțime de 45 m, iar turnul clopotniței o înălțime de 53 m. Interiorul este decorat cu marmură italiană policromă iar la baza cupolei este înscris cu litere de aur textul rugăciunii Tatăl nostru. Ne continuăm traseul spre Bacau unde ajungem în cursul diminetii.

 

TARIF: 550 EURO/PERSOANA (minim 45 de platitori)

SERVICII INCLUSE

·       Transport cu autocar licentiat

·       7 nopti de cazare cu mic dejun si cina la hotel de 2* (are servicii la superlativ)

·       Taxe de drum, parcari.

·       Asistenta turistica

·       Ghid de turism.

·       Asistenta medicala la nevoie

·       Diplome, premii si surprize pentru toti copiii.

 

 

SERVICII NEINCLUSE

·       Supliment masa de pranz.

·       Taxa hoteliera 1.5 euro/per camera/ per noapte

·       Seara Greceasca - (muzica live, dansatori, mancare: mixt carne cu orez/cartofi, salata, fruct/desert, o sticla de vin la 2 pers (aici putem inlocui cu suc, daca nu se doreste alcool).

·       Excursii Optioanale.

·       Intrarile la obiective turistice.

·       Asigurarea medicala.

·       Alte servicii decat cele mentionate la servicii incluse in pret.

  

INFORMAȚII UTILE

   1.  Pentru călătorie, pașaportul trebuie să fie valabil minimum 6 luni de la data returului și să conțină minim 2 pagini consecutive libere pentru viză.Nu se acceptă pașaport temporar.

   2.  Este responsabilitatea turistului să se asigure că deține toate documentele de călătorie necesare intrării, tranzitării sau staționării pe teritoriul unei țări străine cum ar fi pașaport/carte de identitate,vize,adeverință medicală.

   3.  Turiștii se obligă să respecte prevederile țărilor tranzitate, referitoare la documentele de intrare / iesire, prevederile vamale, financiar-administrative, referitoare la persoană sau la bagajele sale. Agentia de turism organizatoare nu își asumă nicio responsabilitate în cazul în care un turist nu respectă prevederile mai sus menționate.

   4.  Agenția de turism nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu, indiferent de motiv și nu datoreaza turistului nici o despăgubire.

   5.  Agenția de turism nu poartă raspundere pentru modificarea încadrării destinației între data achiziționării serviciilor turistice și datele plecării/ întoarcerii din circuitul turistic/sejurul turistic. În cazul intrării unor țări pe listele galbene sau roșii, atâta timp cât granițele sunt deschise,rămâne în vigoare contractul cu turistul.

   6.  Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră.In declaratia notariala se specifica si perioada excursiei. Nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea în frontiera română a copiilor, caz în care agenția de turism nu răspunde de consecințe. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro.

   7.  Agenția de turism nu este răspunzătoare în cazurile de forță majoră sau în unele împrejurări pe care nici agenția de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situațiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obligă agenția de turism la despăgubiri sau compensații pentru serviciile nerealizate.

   8.  Programul itinerariului poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale, ce nu depund de agenția de turism.

   9.  Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regulă seara, putând apărea întârzieri din cauza condițiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variază de la o zi la alta, în funcție de programul turistic. Agenția de turism nu se face răspunzătoare pentru nerespectarea sau întârzierea programului turistic datorită condițiilor de trafic (ambuteiaje, închiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turiști (întârzieri, atitudini ofensatoare sau ostile față de ghizi, conducătorii auto etc.).

10.  Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup. În unele oraşe de pe traseu, autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de oraș / staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.

11.  Copiii beneficiază de reducere pentru cazare în cameră cu doi adulţi. Nu se acorda reduceri pentru al treilea adult in camera.

12.  Tariful pentru excursiile opţionale este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului. În prețul excursiei nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate,dacă nu este precizat altfel.Grup minim pentru realizarea excursiilor opțională este de minimum 30 plătitori.

13.  Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

14.  Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, conform diagrama de imbarcare.

15.  Grup minim 40 de persoane plătitoare. Anularea excursiei din cauza nerealizării grupului minim implică informarea turistului cu cel putin 15 zile calendaristice înaintea plecării.

16.  Se recomandă ca la înscrierea în excursie să se încheie asigurare medicală pentru călătorii în străinătate/storno (cu acoperire COVID19), care presupune rambursarea de către asigurator a sumelor avansate în cazul retragerii din anumite motive specificate în polița de asigurare.

17.  Conform legilor internaționale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor, așezămintelor de cult etc. Astfel, ghizii însoțitori vor oferi explicații turiștilor doar în exteriorul obiectivelor turistice. Asistența ghizilor autorizați locali (acolo unde nu sunt prevazuți în program) putând fi posibil doar dacă grupul de turiști consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorită intereselor și gusturilor diferite ale turiștilor, se face individual, cu stabilirea în prealabil de către ghid a locului și orei de întâlnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse în program pot să-și modifice orarul de vizitare fărăînștiințare prealabilă.

· Transport cu autocar licentiat.

· 7 nopti de cazare cu mic dejun si cina la hotel de 2* (are servicii la superlativ).

· Taxe de drum, parcari.

·Asistenta turistica.

·Ghid de turism.

·Asistenta medicala la nevoie.

·Diplome, premii si surprize pentru toti copiii.

·       Supliment masa de pranz.

·       Taxa hoteliera 1.5 euro/per camera/ per noapte

·       Seara Greceasca - (muzica live, dansatori, mancare: mixt carne cu orez/cartofi, salata, fruct/desert, o sticla de vin la 2 pers (aici putem inlocui cu suc, daca nu se doreste alcool).

·       Excursii Optioanale.

·       Intrarile la obiective turistice.

·       Asigurarea medicala.

·       Alte servicii decat cele mentionate la servicii incluse in pret.

Observatie: Programul taberei este  individualizat si realizat doar pentru prezentul grup, obiectivul fiind acela de imbinare a activitatilor recreative ale elevilor cu cele educative si respectand clasificarile specificate.

Autocar contractat pentru intrega perioada a taberei si disponibil doar pentru grup.

Programul taberei poate suferi modificari in functie de anumiti factori independenti de agentia organizatoare si conform legislatiei privind comercializarea serviciilor turistice - OG 2/2018. (forta majora, conditii meteo, trafic, program obiective turistice modificate, etc.) Camerele pot avea si paturi suplimentare (canapea extensibila, pat pliant, fotoliu pat etc.), pe care vor fi cazati participantii la tabara. Pretul este calculat drept pret de grup, nu individual, astfel incat nu se diferentiaza in functie de tipul de pat sau de camera si se va ocupa fiecare loc aferent.

 

Rezervati acum

Trebuie sa va dati acordul pentru prelucrarea datelor personale.