TABĂRĂ TRADIȚIONALĂ ÎN BUCOVINA

TRANSPORT CU AUTOCARUL/ MICROBUZ 150 RON/PERS

 
Transport autocar
Bacău (la cerere plecarile pot fi si din alte orase) Perioada: Iunie - August 2024
1.750 LEI
de la
 
35161
tarif / persoana

TABĂRĂ DE ACTIVITĂȚI

TRADIȚII ȘI OBICEIURI ÎN BUCOVINA

PLECARE DIN BACAU

Tabăra de vară CSA Travel, oferă copiilor un program cu multă mișcare în aer liber,  ateliere de creație plastică, jocuri și divertisment de echipă si activități artistice interactive, muzică, dans. Folosind povestea și umorul, aerul curat, copilașii vor deveni mai conștienți de aspectele sănătoase ale vieții. Scopul taberei este educarea copiilor pentru a trăi în armonie cu natura si cu respect față de oameni și animale, într-un context natural , unde aceștia își exprimă potențialul.

Ziua 1| Traseu: Bacău - Fălticeni – Gura Humorului.

Bun venit în tabără!

 Vizită: Cetatea Neamțului - Cetatea Neamț făcea parte din sistemul de fortificații construit în Moldova la sfârșitul secolului al XIV-lea, în momentul apariției pericolului otoman. Sistemul de fortificații medievale cuprindea așezări fortificate (curți domnești, mănăstiri cu ziduri înalte, precum și cetăți de importanță strategică) în scop de apărare, întărite cu ziduri de piatră, valuri de pământ sau având șanțuri adânci.

Humulești – Casa Memorială Ion Creangă”. Atracția turistică deține o valoroasă expoziție permanentă, reorganizată tematic după 1989, ce cuprinde documente de arhivă, scrisori, cărți poștale cu autograf, fotocopii ale manuscriselor, fotografii și 14 lucrări de grafică. Lângă muzeu se găsește Parcul tematic „Ion Creangă”, un loc în care vizitatorii se pot întâlni cu personaje îndrăgite din poveștile pentru copii scrise de Ion Creangă.

 Muzeul Apelor „Mihai Băcescu” din Fălticeni este un muzeu de științe naturale înființat în anul 1914 de profesorul Vasile Ciurea în municipiul Fălticeni. Muzeul reconstituie lumea cercetătorilor Emil Racoviță, Grigore Antipa, Paul Bujor, Ion Borcea și Mihai Băcescu, exponatele de aici reliefând contribuțiile științei românești în domeniul hidrobiologiei.

* Popas în funcţie de necesităţi, respectiv gustare.

Cazare Pensiunea Andreea 3* Gura Humorului și cina de bun venit!

 

Ziua 2|  Ziua jocurilor

           Mic dejun. Intrăm în spiritul taberei cu prima activitate, împărțirea pe echipe. Fiecare echipă va avea culori diferite. Tot astăzi fiecare echipă va trebui să își aleagă un căpitan care va coordona toată echipa de-a lungul celor 6 zile. Putem face o drumetie pana la o stana si vom degusta produse traditionale (caș, urdă, balmoș) si vom vedea procesarea laptelui. Vom descoperi și micii pictori, apoi ne vom distra cu jocurile de echipa și întrecerile sportive.. Terminăm această zi pe ritmurile muzicii cu o super discotecă.

 

Ziua 3|  Excursie Gura Humorului - Marginea – Putna


     Mic dejun, vizitam Muzeul Obiceiurilor populare din Bucovina – copiii vor afla tainele nebanuite ale calendarului popular bucovinean începând cu practicile de la Sfântul Andrei, continuând cu cele specifice Craciunului, Anului Nou, Bobotezei, începuturilor de an agrar, pastoral, apicol si pomicol, sarbatori pascale, sarbatori solstitiale a Sânzienelor si încheind cu practici specifice sarbatorilor de toamna, Sfânta Parascheva ( Vinerea Mare ) si Sfântul Dumitru. M-rea Sucevița, înscrisă începând din anul  1993 pe lista patrimoniului cultural mondial a UNESCO, este atestată documentar în anul 1582. Pictura murală interioară și exterioară este de o mare valoare artistică, fiind o amplă narațiune biblică din Vechiul și Noul Testament. Culorile folosite sunt strălucitoare, verde smarald, roşu sângeriu şi mai ales aurul care creează contraste puternice.  Ceramică Neagră Marginea, este o marcă de ceramică tipică pentru comuna Marginea din județul Suceava. Se caracterizează atât prin culoarea neagră pe care o dobândesc obiectele după ardere – rezultat al folosirii unei tehnologii preistorice, cât și prin ornamente – rezultat al folosirii unor tehnici specifice sau prin păstrarea unor forme tradiționale.

Tehnologia prin care se obțin oalele la Marginea este aceea de ardere înăbușită (reducătoare) și de lustruire cu ajutorul unui cremene. Pământul din care se fabrică oalele este adus de olari de la marginea satului și ars în cuptoare circa 9 ore pentru ca negrul de fum să pătrundă în vase și astfel să le dea culoarea neagră tipică acestora. Dacă în vechime aceste vase erau coapte în niște gropi adânci de 1,5 metri săpate în pământ, astăzi se ard în cuptoare înfundate cu lut.  

M-rea Putna, este unul din cele mai importante centre culturale, religioase și artistice românești ridicată de domnitorul Ștefan Cel Mare, fiind un lăcăș monarhal orthodox, supranumit “Ierusalimul Neamului Românesc”, prima ctitorie a domnitorului. Cină și seară de carnaval.

 

Ziua 4| Plimbare cu Mocănița Huțulca

             Mic dejun, plimbare cu Mocănița Huțulca din Vatra Moldoviței - Mocanita de la Hutulca (Moldovita) a fost construita in anul 1888 pentru transportul de masa lemnoasa de la padure la gater.

Vizită – Muzeul Oălor încondeiate din Vama sau din Vatra Moldovitei, este cel mai mare muzeu de acest gen din România, fiind unic prin modul de organizare şi prin valoarea exponatelor. Muzeul, întins pe o suprafață de 800 metrii pătrați reuneşte peste 11.000 de ouă, atât din Bucovina, cât şi ouă de pe toate meridianele lumii. Dintre acestea, aproximativ 3500 de ouă de diverse dimensiuni, lucrate în tehnici şi stiluri diferite, provin din 82 de ţări de pe toate cele 5 continente.                                                                  

Seara, ne scoatem din bagaj cea mai “dansatoare” pereche de incaltaminte si incepem sa cucerim ringul de dans – seara talentelor.

Ziua 5|  Ziua de optionale - Ateliere de încondeiat oua si Parc Arinis

           Mic dejun, vizită la M-rea Voroneț, supranumită „Capela Sixtină a Estului”, este un complex monahal medieval construit în satul Voroneț, astăzi localitate componentă a orașului Gura Humorului. Mănăstirea se află la 36 km de municipiul Suceava și la numai 4 km de centrul orașului Gura Humorului. Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare (1457-1504). Biserica a fost ridicată în anul 1488 în numai 3 luni și 3 săptămâni, ceea ce constituie un record pentru acea vreme. Activități la atelierul de încondeiat ouă - Tehnica folosită este cea a împistruirii cu ceară naturală de albine, foarte complexă şi extrem de greu de realizat sau de reprodus. Se lucrează cu ouă de găină, de raţă, de gâscă şi chiar de struţ. Culorile folosite sunt: alb – care simbolizează viaţa, cerul, galben, care simbolizează pâinea cea de toate zilele, roşu, înseamnând viaţa, sângele, iar negru pământul. Fiecare ou încondeiat în felul său are o seminificaţie.

Vizitam Parcul Arinis

           Foc de tabara, Cină festivă de premiere a participanților.

 

Ziua 6|  Ne luăm la revedere de la tabără. Ne vedem la aMic dejun, festivitatea de premieră a participanților, servim prînzul, decazare.

           Retur: Voroneț – Gura Huomorului –  Suceava– Bacău.     

Și iată că a sosit și ultima zi, ziua festivității de premiere în care ne vom aminti momentele frumoase petrecute împreună. Vom pleca din tabără cu un bagaj de cunoștințe mai bogat, cu multe amintiri plăcute și mulți prieteni noi

           Vizită: Cetatea de Scaun a Sucevei, făcea parte din sistemul de fortificații construit în Moldova la sfârșitul secolului al XIV-lea, în momentul apariției pericolului otoman. Sistemul de fortificații medievale cuprindea așezări fortificate (curți domnești, mănăstiri cu ziduri înalte, precum și cetăți de importanță strategică) în scop de apărare, întărite cu ziduri de piatră, valuri de pământ sau având șanțuri adânci. Muzeul Satului Bucovinean, Imaginea de ansamblu a Muzeului Satului Bucovinean reflectă organizarea și activitatea complexă a satului tradițional, arhitectura vernaculară a gospodăriilor și a construcțiilor comunitare, a instalațiilor tehnnice care ilustrează ocupațiile, meseriile și meșteșugurile zonei, modul de viață al locuitorilor din Bucovina.  Alături de gospodăriile formate din case și anexe, amplasate de-a lungul ulițelor, în vatra satului, ca centru polarizator al vieții comunității, se regăsesc biserica și clopotnița Vama, crâșma Șaru Dornei și școala Securiceni.

 

LA REVEDERE, TABĂRĂ DRAGĂ!

 

 

TARIF: 1.750 RON/ELEV + 150 RON TRANSPORT*

TARIFUL INCLUDE:

·       5 nopti de cazare  la Pensiunea Andreea 3* Gura Humorului în camere cu 2, 3 și 4 locuri, TV, grup sanitar propriu, loc de joacă pentru copii;

·       Pensiune completă;

·       *Transport autocar clasificat turism sau microbuz (in functie de numarul de participanti) – tariful este calculat pentru plecarile din Bacau;

·       Asistenta turistica si animatori conform program;

·       Excursii incluse in program;

·       Foc de tabără (in functie de vreme)

·       Materiale necesare desfășurării activităților și animație;

·       Asistenta medicala la nevoie;

·       Diplome, premii surpriză pentru toți copiii.

TARIFUL NU INCLUDE:

·       Intrarile la obiectivele turistice;

·       Activitatile  optionale;

·       Alte servicii in afara de cele mentionate in program.

 

Observatii: Programul taberei este individualizat și realizat doar pentru prezentul grup, obiectivul fiind acela de îmbinare a activiăților recreative ale elevilor cu cele educative și respectând clasificările specificate.

 Programul taberei poate suferi modificari in functie de anumiti factori independenti de agentia organizatoare si conform legislatiei privind comercializarea serviciilor turistice - OG 2/2018. (forta majora, conditii meteo, trafic, program obiective turistice modificate, etc.)

Camerele pot avea si paturi suplimentare (canapea extensibila, pat pliant, fotoliu pat etc.), pe care vor fi cazati participantii la tabara. Pretul este calculat drept pret de grup, nu individual, astfel incat nu se diferentiaza in functie de tipul de pat sau de camera si se va ocupa fiecare loc aferent.

Rezervati acum

Trebuie sa va dati acordul pentru prelucrarea datelor personale.