TRANSPORT INCLUS CU AUTOCARUL/ MICROBUZ
Echitația nu înseamnă numai un exercitiu fizic, ea este o școală a spiritului, unde mintea are multe de învățat, iar sufletul multe de înteles” ~ Felix Topescu
Țara Bârsei este numită și Depresiunea Brașovului sau Depresiunea Curburii Carpatice și este situată în zona dintre localitatea Apaţa la nord, Munții Piatra Mare, Postăvaru și localitatea Bran.
Tabăra de vară CSA Travel, oferă copiilor un program cu multă mișcare în aer liber, ateliere de creație plastică, jocuri și divertisment de echipă si activități artistice interactive, muzică, dans, jocuri interctive în echipă. Folosind povestea și umorul, aerul curat si apa de izvor, copilașii vor deveni mai conștienți de aspectele sănătoase ale vieții. Scopul taberei este educarea copiilor pentru a trăi în armonie cu natura si cu respect față de oameni și animale, într-un context natural , unde aceștia își exprimă potențialul.
ECHIPA este formată din: animatori cu experienta pedagogic și ghizi de turism autorizati.
Obiective turistice: La Prima Școală se va prezenta o adevarată lecție de istorie în sala de clasă “Anton Pann”: “Pe parcursul acestei poveşti despre cărți, dascăli şi elevi veți auzi adesea cuvintele: primul manual, primul tipar, prima biblie, cel mai mare scriitor şi dascăl, unicul Codex Aureus, prima gramatică, primul dictionar … semn ca ceea ce există aici e UNIC SAU FOARTE RAR.”
Centrul istoric (Muzeul de Istorie), Piaţa Sfatului, Strada Sforii - Existența străzii este atestată în documentele din secolul al XVII-lea ca un simplu coridor, pentru a ajuta munca pompierilor. Lățimea Străzii Sforii variază între 1,11 și 1,35 m, ceea ce îi conferă titlul de cea mai îngustă stradă a orașului Brașov. Strada Sforii, cu o lungime de 80 metri, reflectă tendințele de urbanizare a Brașovului medieval. Strada Sforii, cu o lungime de 80 metri, reflectă tendințele de urbanizare a Brașovului medieval.
Cazare si cina de bun venit la Complex Panicel 3*, Râșnov.
Mic dejun. Intrăm în spiritul taberei cu prima activitate, împărțirea pe echipe. Fiecare echipă va avea bandane de culori diferite, bandane pe care le va purta cu mândrie toată săptamâna, mai ales că acestea se vor transforma într-un punct de legatură între coechipieri. Tot astăzi fiecare echipă va trebui să își aleagă un căpitan care va coordona toată echipa de-a lungul celor 6 zile.
În prima parte a zilei, vom descoperii și micii pictori, apoi ne vom distra cu jocurile de echipa și întrecerile sportive, în a doua parte a zilei, când deja formăm o echipă solidă, începem să scoatem la iveală simțul competiției prin activități care vor aduce multă satisfacție întregii echipe. Terminăm această zi pe ritmurile muzicii cu o super discotecă.
Dupa micul dejun vom testa creativitatea și istețimea celor mici la o vânătoarea de comori și ne vom distra în echipe!
Obiective turistice: Dino Parc si Cetatea Rasnov
Cetatea Râșnov este ansamblul fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul orașului Râșnov din județul Brașov, unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cele mai vechi structuri păstrate până în prezent datează din secolul al XIV-lea, probabil pe locul fortificației din lemn ridicate de Cavalerii Teutoni la începutul sec. al XIII-lea.apoi coboram spre cea mai apreciata atractie in randul copiilor, respectiv Dino Parc, unde imbinam stiintele naturii cu animatia, benzile desenate cu tehnologia intr-un mix atractiv deopotriva pentru cei mari si cei mici.
Natura a fost darnica cu aceste locuri si patrunzand mai adanc in padure descoperim. Seara, petrecere tematica de carnaval.
Obiective turistice Sibiu: Piața Mare, Piața Mică, Piața Huet, Podul Minciunilor. Piața Huet, situată pe traseul celei de-a doua fortificații a orașului medieval, ce datează încă din secolul al XII -lea. Aici se află Catedrala Evanghelică din Sibiu, construită în stil gotic, cu un turn impresionant pe 7 nivele. În zona celei de-a doua fortificații se află Piața Mică, unde în vremurile vechi își aveau sediul multe măcelării și breasla croitorilor. Tot aici găsim și Podul Minciunilor, primul pod de fontă din România. Semnul distinctiv al zonei este dat de clădirile cu lucarne lenticulare, pe care locuitorii le numesc ‘’ochii orașului’’.
Grădina Zoologică, Complexul Muzeal Astra - Redescoperim universul nostalgic al țăranului român, unde natura, tradițile, cultura și ospitalitaea localnicilor se îmbină într-un mod deosebit de armonios.
Obiective turistice Sinaia:Castelul Peleș din Sinaia, reședința de vară a regilor României, a fost construit la dorința regelui Carol I al României, după planurile arhitecților Johannes Schultz, Carol Benesch și Karel Liman, și a fost decorat de celebrii decoratori J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz și Bernhard Ludwig din Viena. Castelul Peleș este un palat din Sinaia, construit între anii 1873 și 1914. Construită ca reședință de vară a regilor României, clădirea se află, în prezent, în proprietatea Familiei Regale a României și adăpostește Muzeul Național Peleș.
Castelul Cantacuzino din Bușteni, de o mare valoare arhitectonică, istorică, documentară și artistică, a fost construit în 1911 la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino (Nababul), fost ministru al României între 1899-1900, 1904-1907.Castelul a fost amenajat cu vitralii, plafoane cu grinzi pictate, balustrade din lemn, piatră sau fier forjat, șeminee cu piatră albă și ornamente din mozaic.
Telecabină Sinaia Cota 1400. Cina și Seara talentelor.
Continuam jocurile si atelierele de lucru interactive si ateliere de creatie, tir cu arcul, dupa pranz vizitam Castelul Bran unul dintre cele mai valoroase monumente arhitecturale din România, cu întreaga sa încărcătură istorică, militară şi economică, este cunoscut în întreaga lume datorită legendei ce gravitează în jurul acestuia, fiind o presupusă sursă de inspiraţie pentru faimosul Castel al lui Dracula din romanul lui Bram Stoker.
Cina festiva și foc de tabără!
Mic dejun, echitatie, pranz, decazare si retur cu vizitarea Pesterii Valea cu aerul ei mistic dar si cu serenitatea care atrage saptamanal inclusiv o orchestra ce incanta auditoriul cu piese clasice sau de jazz. Peste tot suntem in inima muntelui si a padurii si ne incarcam trupurile pentru a doua parte a taberei noastre.
• 5 nopti de cazare la Complex Panicel 3* in camere de 2, 3 si 4 locuri, TV, grup sanitar propriu, loc de joaca pentru copii;
• Pensiune completa;
• Transport autocar clasificat turism sau microbuz în funcție de numărul de participanți;
• Excursiile incluse în program;
• Program de echitație în cadrul Clubului Panicel;
• 1 intrare acces piscină exterioară;
• Fotografii transmise online;
• Foc de tabără;
• Materiale necesare desfasurarii activitatilor;
• Ghidaj autorizat si animatie;
•Diplome, medalii si premii surpriza pentru toti copiii.
•Intrarile la obiectivele turistice;
•Alte servicii în afară de cele menționate în program.
Programul taberei este individualizat și realizat doar pentru prezentul grup, obiectivul fiind acela de îmbinare a activiăților recreative ale elevilor cu cele educative și respectând clasificările specificate. Programul poate suferi modificări în funcție de anumiți factori independenți de agenția organizatoare (forta majora, condiții meteo, trafic, program obiective turistice modificate etc.). Nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice sau activitatile optionale!
Programul taberei poate suferi modificari in functie de anumiti factori independenti de agentia organizatoare si conform legislatiei privind comercializarea serviciilor turistice - OG 2/2018. (forta majora, conditii meteo, trafic, program obiective turistice modificate, etc.)