TABARA MARAMURES - PLAI CU FLORI

TRANSPORT CU AUTOCARUL/ MICROBUZ 150 RON/PERS

 
Transport autocar
Bacău (la cerere plecarile pot fi si din alte orase) Perioada disponibile: iunie-iulie-august
de la 1.790
de la
 
35965
tarif / persoana

                    

   TABARA  MARAMURES – PLAI CU FLORI

               TINUT PITORESC AUTENTIC

                                PLECARE DIN BACAU

 

Maramureșul va fi pentru o saptamână plaiul cu flori și distracție pentru curajoșii aventurieri! Situată în nordul României, aproape de granița, zona este pregatită să ne încânte și să ne taie respirația cu peisajele rupte din basme. Maramureşul este regiunea în care folclorul autentic încă se păstrează. O vizită în această regiune este ca o călătorie în timp. O călătorie plină de semnificaţii, de culoare pentru a descoperi un stil de viaţă autentic.

    Tabăra de vară CSA Travel, oferă copiilor un program cu multă mișcare în aer liber,  ateliere de creație plastică, jocuri și divertisment de echipă si activități artistice interactive, muzică, dans, jocuri interctive în echipă. Folosind povestea și umorul, aerul curat, copilașii vor deveni mai conștienți de aspectele sănătoase ale vieții. Scopul taberei este educarea copiilor pentru a trăi în armonie cu natura si cu respect față de oameni și animale, într-un context natural , unde aceștia își exprimă potențialul.

  Ziua 1 | Traseu: Bacău – Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc – Borsa – Săcel.

Vizită Atelierul de încondeiat ouă şi muzeul internaţional al ouălor încondeiate – Vama.

 Muzeul Oului din Vama este cel mai mare muzeu de acest gen din România, fiind unic prin modul de organizare şi prin valoarea exponatelor. Muzeul, întins pe o suprafață de 800 metrii pătrați reuneşte peste 11.000 de ouă, atât din Bucovina, cât şi ouă de pe toate meridianele lumii. Dintre acestea, aproximativ 3500 de ouă de diverse dimensiuni, lucrate în tehnici şi stiluri diferite, provin din 82 de ţări de pe toate cele 5 continente.

Mănăstirea Bârsana - Biserica mănăstirii Bârsana este una din cele mai înalte biserici de lemn din România, având 57m înălțime. Tot la Bârsana se găsește o a doua biserică care face parte din patrimoniul mondial UNESCO. * Popas în funcţie de necesităţi, respectiv gustare.

Cazare Pensiune 3*, Săcel.    

Ziua 2 | Ziua jocurilor

 Mic dejun. Intrăm în spiritul taberei cu prima activitate, împărțirea pe echipe. Fiecare echipă va avea culori diferite. Tot astăzi fiecare echipă va trebui să își aleagă un căpitan care va coordona toată echipa de-a lungul celor 6 zile. În prima parte a zilei, vom descoperii și micii pictori, apoi ne vom distra cu jocurile de echipa și întrecerile sportive, dar și cu accesul la piscina. Terminăm această zi pe ritmurile muzicii cu o super discotecă.

 

Ziua 3 | Excursie Sighetul Marmației

Vizită: Muzeul Satului Maramuresean în aer liber

       Muzeul Satului Maramureșean este un obiectiv turistic situat în orașul Sighetu Marmației, județul Maramureș, deschis în anul 1981, care grupează, în principal, o colecție de case specifice zonei Maramureșului. Muzeul cuprinde peste 30 de gospodării, unele mobilate complet cu piesele originale. Casele și gospodăriile conservate, sunt grupate pe principalele subzone ale Maramureșului istoric: Cosău-Mara și Iza Inferioară până la Strâmtura, Iza Mijlocie, Vișeu-Borșa, subzona Tisei și bazinul Ruscovei. Pe lângă gospodăriile românești au mai fost reconstruite o locuință ucraineană, una maghiară și doua case evreiești (în interiorul uneia fiind amenajată o sinagogă sătească).

         Cimitirul Vesel de la Săpânța - Cimitirul Vesel este un cimitir din localitatea Săpânța, județul Maramureș, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanțe umoristice, persoanele respective. Ineditul acestui cimitir este diferențierea față de cultura populară, care consideră moartea ca un eveniment trist. S-a făcut ipoteza că Stan Ioan Pătraș s-ar fi inspirat din cultura dacilor, despre care, de la Ovid Densușianu încoace, se predă că socoteau moartea ca un eveniment vesel.

          Mănăstirea Săpânța – Peri (cea mai înaltă construcție de lemn din Europa), Cu înălțimea de 78 de metri, biserica Mănăstirii de la Săpânța-Peri este posibil să fie cea mai înaltă biserică de lemn din Lume. Crucea are 7 metri și a fost învelită cu 4 kg de aur; biserica este placată cu 8,5 kg de aur. Câteva măicuțe își duc zilele la acest edificiu.

Cină și seară de carnaval!

Ziua 4 | Aventură și distracție, ateliere

       Aventura continua, ne vom distra la piscina pensiunii, jocurile interactive nu lipsesc: căutare de comori în livada cu pomi, ateliere de creație, ateliere senzoriale.

  Optional: MOCĂNIȚA VALEA VASERULUI - Printre acestea, un interes special pentru turişti îl reprezintă valea Vaser, care traversează munţii Maramureşului în mijlocul unuia dintre cele mai frumoase şi mai sălbatice peisaje din românia. Râul Vaser are cam 60 de kilometri lungime, formând o vale spectaculoasă, ca un canion, în care stânci prăpăstioase alternează cu păduri dese, cu poiene minunate şi izvoare de apă minerală.

Punctul de acces spre valea Vaser este oraşul Vişeu de Sus, care este şi punctul de pornire pentru Mocăniţa, un tren cu aburi, îngust, al cărui singur scop este de a merge spre vale. Calea ferată merge de-a lungul râului Vaser River şi este una dintre ultimele şine de căi ferate pentru locomotivele cu aburi, care încă mai este activă, din Europa, fiind şi singura din România care încă mai este folosită pentru a coborî buştenii de pe munţi.

Optional: CASCADA CAILOR - Cascada Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de Nord-Est a Munților Rodnei. Apa adunată într-un circ glaciar se scurge peste un abrupt calcaros numit ˝Podul Cailor˝, în mai multe trepte, rezultând cea mai mare cascadă din România. Se află la altitudinea de 1300 m iar căderea de apă este de 90 metri. Cascada este accesibilă din mai multe direcții, dinspre Borșa-Complex cu telescaunul, sau pe jos, sau dinspre zonele mai înalte ale Munților Rodnei.

Opțional: Plimbare cu Mocănița ‘’Măriuța’’ din Vișeul de Sus SAU/ Cascada Cailor. Cina și Seara talentelor!

Ziua 5 | Ziua mestesugurilor

     După ce servim micul dejun, ne vom îndrepta spre Moisei.

Vizită: Moara lui Mecleș - Comuna Săcel din judeţul Maramureş, deţine cea mai veche moară din Romania. Aici trei generaţii de morari au făcut să funcţioneze ultima moară pe apă de pe râul Iza. Datând de la mijlocul secolului al XIX-lea, moara este moștenirea familiei Mecleș. Moara a aparținut unor evrei care au vândut-o bătrânului Mecleș, Oamenii vin la moara lui Dănilă şi de la 50 de km să macine porumb şi grâu. Este sigura moară pe apă funcţională din zonă.

 “Muzeul Țărăncii Române” din Dragomirești, Maramureș este singurul muzeu din țară închinat țărăncii române. Aici puteți afla cum munceau și se gospodăreau: mama bună, mama sau sora și tot aici veți auzi cele mai fantastice povești, mituri și legende locale maramureșene. Vi le povestește, ca nimeni alta, Maria Zubașcu, cel mai autentic ghid pe care îl veți întâlni vreodată.

  Ei bine, dragii nostri, a venit ziua sa fiti premiati pentru curajul si responsabilitatea de care ati dat dovada in aceasta tabara. Mai mult decat atat, astazi este ziua imbratisarilor si a ultimelor amintiri create cu noi prieteni.      

 Ne luam la revedere de la echipa noastra, prietenii nostri si fantastica, Ducem cu noi in bagaj cele mai frumoase amintiri, cele mai amuzante trairi si cele mai competitive momente. Ne vedem anul viitor, prieteni dragi! Seară festivă si foc de tabără!

Ziua 6 | Ne luăm la revedere de la tabără, ne vedem la anul!

Retur: Săcel – Borsa – Vatra Dornei – Câmpulung Moldovenesc – Vama – Gura Humorului – Roman – Bacău.

        Mic dejun, decazare.

      Vizită:  Mănăstirea Voroneț - supranumită „Capela Sixtină a Estului”, este un complex monahal medieval construit în satul Voroneț, astăzi localitate componentă a orașului Gura Humorului. Mănăstirea se află la 36 km de municipiul Suceava și la numai 4 km de centrul orașului Gura Humorului. Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare (1457-1504). Biserica a fost ridicată în anul 1488 în numai 3 luni și 3 săptămâni, ceea ce constituie un record pentru acea vreme.

Și iată că a sosit și ultima zi, ziua festivității de premiere în care ne vom aminti momentele frumoase petrecute împreună. Vom pleca din tabără cu un bagaj de cunoștințe mai bogat, cu multe amintiri plăcute și mulți prieteni noi. LA REVEDERE, TABĂRĂ DRAGĂ!

TARIF: 1.790 RON /PERSOANA + 150 RON TRANSPORT DIN BACAU.

 

 TARIFUL INCLUDE:

 

 • 5 nopti de cazare  la Pensiunea Lacramioara 3* Sacel sau similar  în camere cu 2, 3 și 4 locuri, TV, grup sanitar propriu, loc de joacă pentru copii;
 • Pensiune completă
 • Transport cu autocarul/ microbuzul - Tariful este calculat pentru plecarile din Bacau;
 • Excursii incluse in program
 • Asistenta turistica si animatori confom program;
 • Asistenta medicala la nevoie;
 • Acces piscină
 • Loc de joacă exterior
 • Foc de tabără (in functie de vreme)
 • Materiale necesare desfășurării activităților
 • Program de divertisment adecvat vârstei
 • Animație;

Diplome, premii surpriză pentru toți copiii;

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Intrarile la obiectivele turistice;
 • Activitatile  optionale;

Alte servicii in afara de cele mentionate in program.

 

Observatie: Programul taberei este  individualizat si realizat doar pentru prezentul grup, obiectivul fiind acela de imbinare a activitatilor recreative ale elevilor cu cele educative si respectand clasificarile specificate.

Autocar contractat pentru intrega perioada a taberei si disponibil doar pentru grup.

Programul taberei poate suferi modificari in functie de anumiti factori independenti de agentia organizatoare si conform legislatiei privind comercializarea serviciilor turistice - OG 2/2018. (forta majora, conditii meteo, trafic, program obiective turistice modificate, etc.).

Observatie: Programul taberei este  individualizat si realizat doar pentru prezentul grup, obiectivul fiind acela de imbinare a activitatilor recreative ale elevilor cu cele educative si respectand clasificarile specificate.

Autocar contractat pentru intrega perioada a taberei si disponibil doar pentru grup.

Programul taberei poate suferi modificari in functie de anumiti factori independenti de agentia organizatoare si conform legislatiei privind comercializarea serviciilor turistice - OG 2/2018. (forta majora, conditii meteo, trafic, program obiective turistice modificate, etc.)

Rezervati acum

Trebuie sa va dati acordul pentru prelucrarea datelor personale.